Veelgestelde vragen

 • Kan ik samen met mijn kind een duikopleiding volgen?

  Ja, dat kan zeker. Kinderen vanaf 12 jaar kunnen het Open Water Diver Junior Brevet halen. Het verschil tussen dit brevet en die van een volwassene zit hem in het feit dat uw kind tot 14 jaar tot een diepte gaat van 12 meter en vanaf 15 jaar mogen u en uw kind tot 18 meter duiken. Als uw kind een Junior Brevet heeft dan wordt deze automatisch omgezet als hij of zij 15 jaar is naar een Open Water Diver Brevet en kunnen jullie samen tot 18 meter diepte duiken.

 • Ik kan niet snorkelen, kan ik dan wel een duikopleiding volgen?

  Ja, wij hebben ook speciale tijden waarop u uw zwemvaardigheid kunt verbeteren en dus ook het snorkelen. Snorkelen is wel een onderdeel van uw duikopleiding.

 • Moet ik zelf al een duikset aanschaffen?

  Nee, tijdens de opleiding zit het gebruik van al het lesmateriaal in de prijs. Het is wel zo dat eigen materiaal vaak fijner duikt omdat dat precies op u is afgestemd. Mocht u duikmateriaal willen aanschaffen, dan kunnen wij u daarbij adviseren. Wij gebruiken het merk Cressi en zijn daar ook dealer van.

 • Moet ik een duikkeuring hebben voor ik ga duiken?

  Nee, dat is niet verplicht. Als u een duikopleiding gaat volgen, dan moet u wel een Medische Verklaring invullen. Als u alle vragen met NEE hebt beantwoord, dan kunt zo deelnemen aan de cursus. Heeft u ergens een JA ingevuld, dan moet u wel een verklaring van een arts overleggen.

 • Hoe lang is een duikbrevet geldig?

  Als je een duikbrevet hebt gehaald dan is dat uw hele leven geldig. Als u lang niet gedoken heeft dan is het wel een aanbeveling om een Scuba Update te volgen, u maakt dan een duik waarin u alle vaardigheden weer even oefent.